Országos DK-Momentum megállapodás született, Szolnokon visszaléptették Miskolczi Lászlót

Megosztás

Miskolczi László polgármesterként egy olyan várost szeretett volna építeni, amit minden itt élő megérdemel – nagyon úgy tűnik azonban, hogy ezt a célkitűzését nem fogja tudni megvalósítani, legalábbis ami az idei önkormányzati választást illeti. Egy országos DK-Momentum megállapodás keretében szépen csendben visszaléptették Györfi Mihály jelenlegi alpolgármester javára.

„Tizenhárom évnyi rossz fideszes kormányzás után egyértelmű, hogy az országnak és Szolnoknak is változásra van szüksége. Egy jobb vezetésre van szükségünk” – közölte abban a videóban Miskolczi László, amiben Gelencsér Ferenccel, a Momentum akkori elnökével együtt bejelentette, hogy ő indul polgármesterjelöltként a jövő évi önkormányzati választáson Szolnokon.

Már nem aktuális

Budapest belvárosában, Kőbányán, a XII. kerületben és Csepelen is körvonalazódni látszik a kormánykritikus pártok közös jelöltje. Ebbe a kalapba került végül Szolnok is, egy megállapodás értelmében ugyanis a Momentum az MSZP-DK által támogatott Györfi Mihályt támogatja, Miskolczi László tehát polgármesterként nem indul.

Miskolczi a hivatalos oldalán a Facebookon egyébként egy szóval sem kommentálta a történteket. A DK és a Momentum emellett egyezségre jutott abban is, hogy Veszprémben Hartmann Ferenc, Nyíregyházán Jeszenszki András, Nagykanizsán Horváth Jácint, Kaposváron pedig Pintér Attila lesz az ellenzéki jelölt.

Nem így tesz az LMP, akik március 4-én erősítették meg az önálló indulásra vonatkozó szándékukat, egészen pontosan Tóth Áron indítását. Szerintük a Fidesz jelöltje (Szalay Ferenc) a múlt embere, aki képtelen megfelelni a jelen kihívásainak, míg a köztársasági pártok közös jelöltje (Györfi Mihály) a jelenlegi fideszes városvezetés alpolgármestere, aki a gyűlölködésen kívül semmilyen alternatívát nem kínál.

Képek: Miskolczi László Politikus Fb oldal

Kapcsolódó cikkek